Slut på safarin

30 juli

Vi klev upp kl 06.00 för att åka på en morgontur i parken. Vår guide lyckades inte hitta lejonet men däremot en stor buffelhjord. Kl 10:00 mötte vi vår chaufför vid Tarangiri gate som skulle köra oss till Nkinga. Safariguiden försäkrade oss att vägen var bra men dammig. Pyttsan! Dammig stämde men det var den skumpigaste färd jag varit med om. I 6 tim hoppade vi omkring i jeepen på en gropig väg med inbyggda fartgupp. De håller på att bygga en jättefin väg men vi åkte på den gamla.

Han körde fort (ibland 90 km/h) för att hinna fram innan mörkret vilket innebar att vi knappt fick kisspaus. Chaufförens engelska var dessutom bristfällig. Vi hade som tur var mycket vatten med oss och några kex. Lyckades fixa upp ett hårdbrödpaket ur väskan som smakade mycket gott. Efter de 6 tim blev vägen rak och asfalterad. Underbart!

När vi kom fram väntade vår hushållerska med en härlig måltid. Vi som trodde vi skulle få hålla tillgodo med lite medhavd pasta och pulversås. Senare på kvällen kom Jon och Emmy och hälsade oss välkomna. Ett svenskt par som arbetar ideellt på sjukhuset som läkare och sjuksköterska och gav oss mycket värdefull information.

Tack så mycket också till Elin och Anna som hade lämnat ett jättefint brev till oss! Jättetrevligt, tack tjejer! Det har varit intressant att följa er blogg!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0