Framme i Nkinga!

1 augusti

Gudstjänsten började kl 10:00 och slutade ca 13:30 med nattvard. (Vi blev lite oroliga för magsjuka när vi såg dem bryta brödet men vi har inte haft några problem hittills.) Full fart hela tiden och mer folk än på våra gudstjänster. Jag njöt även om vi inte förstår swahili. Vi fick även gå fram och presentera oss. Sången och musiken och dansen var härlig. Vilket gung och alla tar i när de sjunger.

Hanna och Mark som talade har jobbat här i flera år men åker hem om 2 veckor. Efter mötet fick vi delta i lunchen som hölls för dem, tillsammans med församlingsledningen.

Vi blir väl omhändertagna och känner oss välkomna.

På kvällen fick vi en snabb visning av sjukhuset av Jon och Emmy. De arbetar på förlossning och mördavård och berättade om komplikationer mm som finns i mycket större utsträckning än i Sverige. Mödrarna är ofta unga. Träffade en 15-årig flicka som fått hjärtsvikt efter förlossning.

På morgnarna är väntrummet fullt av människor som delas in till inläggning, mottagning eller lätta fall. En stor del utgörs av anhöriga som sköter omvårdnad och mat till sin släkting.

 

31 juli

Jon och Emmy visade oss runt och tog oss till marknaden -ett myller av människor och varor. På kvällen gick vi runt byn och de visade oss var sömmerskan och krukmakerskan bor. Det är svårt att förstå hur de lever. Vi bor i ett bekvämt hus här med el, vatten, kylskåp, spis mm inkl hushållerska. De bor ofta i ett hus som inte ser ut vara mer än ett rum med upp emot 10 barn. Ibland även andra släktingars barn. Har man jobb får man istället som regel fler att försörja.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0