10 augusti

Idag fick jag åka ut med mobila teamet till en liten by. Bilfärden tog en knapp timme. När vi kom fram skulle barn vägas och vaccineras (denna gång mot tuberkulos, polio och mässling). Blivande mammor vaccinerades mot stelkramp, blodtryck kollades, lyssnade på fostrets hjärtljud och man tar även ett snabbtest för HIV. De får även information om när de bör uppsöka sjukhus under graviditeten. De får malariabehandling (2 ggr under graviditeten) och järntabletter.

Jon och Emmy passade på att informerar mammorna om att smutsigt vatten orsakar diarré hos barnen och hur man enklast renar vattnet -placera en genomskinlig vattenflaska under en dag i solen.

Det var mycket intressant och detta arbete verkade fungera mycket bra. Kunskap om hur viktigt det är med grundläggande hygien är låg. Många sjukdomar skulle kunna förebyggas genom ökad kunskap.

På eftermiddagen ringde de från sjukhuset och ville ha fotografier från operationsavdelningen att lägga ut på hemsidan (som Micke lovat hjälpa dem med). Jag fick därför vara med på 3 olika operationer med kameran i högsta hugg. Mycket intressant, särskilt den sista som var en fraktur alldeles ovan armbågsleden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0